رهبری و سران قوا » فرهنگ
کد خبر : 21796
جمعه - ۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۲

پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۳۹۹

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز سال ۱۳۹۹، سال جدید را سال «جهش تولید» نام‌گذاری کردند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم
یا مقلّب القلوب و الابصار، یا مدبّر اللیل و النّهار، یا محوّل الحول و الاحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال.

نوروز امسال ما مصادف است با روز شهادت حضرت موسی‌بن‌جعفر (سلام ‌الله ‌علیه)؛ لذا مناسب است بخشی از صلوات مخصوص آن بزرگوار را در آغاز سخن عرض کنیم: اَللهُمَّ صَلِّ عَلى مُوسَى بنِ جَعفَرٍ وَصیِّ الاَبرارِ وَ اِمامِ الاَخیارِ وَ عَیبَهِ الاَنوارِ … حَلیفِ السَّجدَهِ الطَّویلَهِ وَ الدُّموعِ الغَزیرَهِ وَ المُناجاهِ الکَثیرَه؛(۱) اللٰهمّ صَلّ علیه و علی آبائه و ابنائه الطّیّبین الطّاهرین المعصومین و رَحمه الله و برکاته.

تبریک عرض میکنم عید سعید مبعث را و عید نوروز پُرطراوت را به همه‌ی ملّت عزیز ایران؛ بخصوص به خانواده‌های معظّم و معزّز شهیدان و به جانبازان و خانواده‌های صبور و زحمت‌کش آنها و به جهادگران عرصه‌ی سلامت که در این چند هفته خوش درخشیدند و به همه‌ی خدمتگزاران سخت‌کوشی که در شرایط دشوار، گوشه‌ای از کار را بر عهده گرفتند و با اخلاص و علاقه‌مندی و انگیزه در فضای شهر، در فضای روستا، در فضای جادّه، در فضای مرز، و در جای‌جای کشور مشغول خدمت هستند؛ به همه‌ی آنها تبریک عرض میکنم؛ عیدتان مبارک. و به روح مطهّر امام بزرگوار و ارواح طیّبه‌ی شهیدان درود میفرستم.

لازم میدانم تسلیت و تبریکی هم عرض بکنم به خانواده‌های شهدای سال ۹۸؛ چه شهدای دفاع از حرم، چه شهدای مرزها و در رأس آنها شهید عزیز و بزرگوار ما، شهید سردار سلیمانی و همراهانش، و شهید ابومهدی مهندس و همراهانش و همچنین شهدای حادثه‌ی کرمان، و شهدای حادثه‌ی هواپیما و شهدای سلامت، [یعنی] این کسانی که در راه خدمت به بیماران به درجه‌ی رفیع مرگ در راه خدا و شهادت در راه خدا رسیده‌اند؛ به همه‌ی خانواده‌هایشان، هم تسلیت عرض میکنیم، هم عید را و مقامات فرزندانشان را تبریک میگوییم. و معتقدیم که همه‌ی این حوادث ان‌شاء‌الله به نفع ملّت ایران تمام خواهد شد که حالا عرض میکنیم.

سال ۹۸ برای ملّت ایران یک سال پُرتلاطم بود؛ سالی بود که با سیل آغاز شد، با کرونا تمام شد. در طول سال هم حوادث گوناگونی برای کشور و برای برخی از مردم کشور پیش آمد؛ حوادثی از قبیل زلزله، تحریمها و امثال اینها. اوج این حوادث عبارت بود از جنایت تروریستی آمریکا و شهادت سردار نامدار ایران و اسلام، شهید سلیمانی. در طول سال گرفتاری‌های مردم هم کم نبود؛ سال به این شکل گذشت؛ بنابراین سال سختی بود. لکن نکته‌ی مهم این است که در کنار سختیها، سربلندی‌هایی هم در این سال وجود داشت که بعضی از آنها هم بی‌سابقه بود و ملّت ایران به معنای واقعی کلمه درخشید.

در سیل اوّل سال، سیلِ مردم مؤمن و باهمّت، به سمت استانهای سیل‌زده و شهرها و روستاهای سیل‌زده روانه شدند برای کمک به مردم. مردم عزیز ما -از پیر و جوان- مناظر زیبایی خلق کردند و رفتند به سمت مناطق سیل‌زده، خانه‌ها را که پُر از گل‌ولای بود شستند، خالی کردند، اثاث و فرش و زندگی را برای آن مردم شستند و سختی سیل را تخفیف دادند برای مردم.

در حادثه‌ی شهادت بزرگِ شهید عزیز ما، مردم یک حرکت عظیمی را انجام دادند؛ حضور دَه‌ها میلیونی خودشان را به رخ دنیا کشیدند. آن اجتماعی که در تهران تشکیل شد و اجتماعاتی که در قم، در اهواز، در اصفهان، در مشهد، در تبریز، در کرمان تشکیل شد، اجتماعاتی بود که به طور معمول در هیچ نقطه‌ای از دنیا به این حجم و با این شدّت و با این انگیزه انسان مشاهده نمیکند؛ در تاریخ ما هم بی‌نظیر بود. حضور مردمی و هیجان عمومی و اینکه مردم نشان بدهند به چه چیزهایی دلبسته هستند، خیلی مهم بود برای آبروی کشور و برای عزّت ملّت ایران.

در قضیّه‌ی این بیماری اخیر، [یعنی] کرونا، فداکاری‌ها به قدری چشمگیر بود که افرادی را که در خارج از این کشور هم هستند به تحسین وادار کرد؛ در درجه‌ی اوّل مجموعه‌های درمانی؛ پزشکان، پرستاران، بهیاران، مدیران، کارکنان حول و حوش بیمارستانها. در کنار اینها مجموعه‌های مردمی داوطلب، دانشجویان، طلّاب، بسیجی‌ها و عناصر گوناگون که رفتند در خدمت درمان و پرستاری از این بیماران قرار گرفتند، به یاری درمان‌کنندگان رفتند؛ همه‌ی اینها مایه‌ی عزّت و آبرو است. مجموعه‌های پشتیبانی، کسانی که کارخانه‌های خودشان را، حتّی بعضی خانه‌های خودشان را در اختیار تولید وسایل و امکانات مورد نیاز مثل دستکش یا فرض کنید که ماسک و از این قبیل برای بیماران یا برای عامّه‌ی مردم، آحاد مردم قرار دادند. مجموعه‌های خدماتی، مثل آن کسانی که رفتند درون خیابانها برای ضدّعفونی کردنِ خیابان یا حتّی نقاطی که مردم به آنها مراجعه میکنند. یا مجموعه‌هایی مثل جوانهایی که تصمیم گرفتند به افراد مسن کمک کنند، درِ خانه‌های آنها بروند، خریدهای آنها را انجام بدهند. یا آنهایی که اجناسی را تهیه کردند، مجّانی به مردم دادند؛ دستکش مجانی، ماسک مجانی. بعضی به کسبه‌ی مشکل‌دار کمک کردند؛ اجاره نگرفتند، طلبکاری‌های خودشان را به تأخیر انداختند و از این قبیل خدماتی که انجام گرفت. اینها آن زیبایی‌هایی است که در خلال حوادث سخت خودش را نشان میدهد؛ ملّت ایران، فضایل خودش را در این مجموعه‌ها، در این کارهایی که من به اندکی از آنها اشاره کردم، نشان داد. من قلباً و صمیمانه از همه‌ی آن کسانی که اشاره کردم و نام بردم تشکّر میکنم و مژده میدهم که پاداش الهی در انتظار آنها است؛ چه پاداش دنیوی و چه پاداش اخروی.

خب، این یک آزمون دشوار بود. آزمونهای سال ۹۸، آزمونهای دشواری بود امّا غلبه‌ی بر دشواری‌ها و عبور از دشواری‌ها با روحیه، این خود موجب قدرتمند شدن یک ملّت است. یک ملّت با راحت‌طلبی و رفاه‌جوییِ محض نخواهد [توانست] به جایی برسد؛ مواجهه‌ی با مشکلات و حفظ روحیه‌ی خود در مقابله‌ی با مشکلات و غلبه‌ی بر مشکلات -که ان‌شاء‌الله این غلبه را ملّت ایران کرده است و بعد از این هم خواهد کرد- است که به ملّتها اقتدار و اعتبار میدهد.

یک نکته‌ی دیگر هم البتّه در این حوادث هست -چه حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله و امثال اینها، چه حوادث دست‌ساز بیگانه‌ها مثل تحریم و امثال اینها- که انسان را متوجّه ضعفهای خودش میکند؛ چه ضعفهای طبیعیِ خودمان، که انسان بداند جای مغرور شدن نیست، ما همه ضعیف هستیم، آسیب‌پذیر هستیم، و چه ضعفهایی که در مواجهه‌ی با حوادث، انسان به طور قهری دچار آن ضعفها میشود. ضعفهای خودمان را بشناسیم؛ انسان از غرور و از غفلت خارج بشود، متوجّه خدا بشود، از خدا کمک بخواهد. خابَ الوافِدونَ عَلىٰ غَیرِکَ وَ خَسِرَ المُتَعَرِّضونَ اِلّا لَکَ وَ ضاعَ المُلِمّونَ اِلّا بِک؛(۲) این از دعاهای ماه رجب است. فقط به درِ خانه‌ی خدا باید رفت؛ درِ خانه‌ی «دیگری» برویم، ناامید برمیگردیم؛ دست به طرف «دیگری» غیر از خدا دراز کنیم، دستمان تُهی برخواهد گشت. همه‌ی ابزارهای عالم وسایل الهی هستند، او مسبّب‌الاسباب است؛ با این اسباب باید کار کنیم، از این اسباب استفاده کنیم، امّا نتیجه و اثر را از خدای متعال بخواهیم. این هم یک نکته.

و اما سال ۹۹، که در حال شروع شدن است. اوّلاً از خدای متعال میخواهیم که این سال را سال پیروزی‌های بزرگ قرار بدهد و به حضرت بقیّهالله (ارواحنا فداه) که ناخدای این کشتی او است، عرض میکنیم که کشورِ خودش را به ساحل نجات برساند، مردم مؤمن ایران را حمایت کند، کمک کند. به ملّت ایران هم عرض میکنم همان طور که در طول این سالهای متمادی -نه فقط سال ۹۸- با حوادث گوناگون شجاعانه برخورد کردند، با روحیه برخورد کردند، بعد از این هم با روحیه و با امید برخورد کنند با همه‌ی حوادث، و مطمئن باشند که تلخی‌ها خواهد گذشت، و «اِنَّ‌ مَعَ العُسرِ یُسرًا».(۳) قطعاً یُسر در انتظار ملّت ایران است؛ در این تردیدی نیست. اینکه حالا بعضی تصوّر کنند که در فلان نقطه‌ی از تشکیلاتِ کشور کم‌کاری میشود، این را هم بنده تأیید نمیکنم. ما از نزدیک شاهد هستیم، می‌بینیم؛ همه مشغولند، همه مشغول کار و تلاشند، هر کس به قدر خودش؛ مجموعه‌های علمی و تحقیقی یک جور، فعّالان اجتماعی یک جور، مسئولان دولتی و قضائی یک جور، و ان‌شاء‌الله خداوند متعال به همه‌ی این تلاشها هم برکت خواهد داد و ملّت را از این گذرگاه، با عافیت و با سربلندی ان‌شاء‌الله عبور خواهد داد.

و امّا شعار سال. سال ۹۸ را  ما به عنوان سال «رونق تولید» معرّفی کردیم و من به ملّت عزیز ایران عرض میکنم از این شعار استقبال شد، در عمل؛ حالا در آغازِ کار، صاحب‌نظران استقبال کردند، گفتند تولید نقطه‌ی اصلی است امّا در عمل هم استقبال شد. طبق گزارشهای موثّقی که در اختیار بنده هست، تولید کشور حرکتی پیدا کرد؛ برخی از کارخانه‌هایی که راکد شده بودند و تعطیل شده بودند، به کار برگشتند؛ بعضی که زیر ظرفیّت کار میکردند، ظرفیّت خوبی پیدا کردند؛ شرکتهای دانش‌بنیان وارد میدان شدند؛ دستگاه‌های مختلف تلاش کردند و کار کردند، تولید حرکتی پیدا کرد، یک کاری انجام گرفت. مسئله‌ی پژوهش -که سرچشمه‌ی تولید، پژوهش و تحقیق است- در کشور به طور جدّی در این سال انجام گرفت که ما نمونه‌هایش را دیدیم. خب، این کارها شده است در کشور، این جور نیست که کار نشده باشد، لکن آنچه من میخواهم بگویم این است که این کاری که تا حالا شده شاید حتّی یک‌دهمِ آن چیزی که برای کشور احتیاج است نباشد. البتّه من «یک‌دهم» را از روی آمارِ دقیق نمیگویم، بلکه حدس میزنم «یک‌دهم»؛ یعنی شاید واقعاً ده برابرِ این، کار باید انجام بگیرد؛ چه کار تحقیقی، چه کار تولیدی، چه کارهای گوناگون از همین قبیل، تا رونق تولید در زندگی مردم اثر خودش را نشان بدهد. در سال ۹۸ تولید تکان خورد، حرکت کرد و راه افتاد تا یک حدودی، لکن اثری در زندگی مردم از آن محسوس نشد. ما بایستی تولید را به جایی برسانیم که در زندگیِ مردم اثر بگذارد. البتّه مسائل اقتصادی کشور مسائل متعدّدی است -مسئله‌ی اصلاحات بانکی، اصلاحات گمرکی، اصلاحات مالیاتی، بهبود فضای کسب و کار و از این قبیل- لکن نقش تولید یک نقش یگانه و بی‌همتایی است. اگر ما بتوانیم تولید را راه بیندازیم و با توجّه به بازارِ وسیعِ خودِ کشور در داخل -اگر چه که تولید به فروش و به بازارهای خارجی احتیاج دارد، امّا ما هم ضمن اینکه میتوانیم با بازارهای خارجی ارتباط داشته باشیم، عمده‌ی بازار فروش ما داخل کشور است با این جمعیّت هشتاد میلیونی- اگر بشود تولید را ان‌شاء‌الله حرکت بدهیم و پیش ببریم، مشکلات اقتصادی قطعاً تمام خواهد شد و این تحریمهایی که کرده‌اند به نفعِ ما تمام خواهد شد؛ تا الان البتّه ضررهایی داشته لکن سودهایی هم در کنارش وجود داشته؛ یعنی ما را وادار کرده به اینکه به فکر امکانات خودمان باشیم، به فکر تهیّه‌ی لوازم زندگی و نیازهای کشور از طریق امکانات داخلی باشیم، که این برای ما خیلی مغتنم است و همین ان‌شاء‌الله ادامه پیدا خواهد کرد. پس بنابر‌این، ما باز به تولید نیاز داریم.

سال گذشته گفتیم «رونق تولید»، امسال بنده عرض میکنم «جهش تولید»؛ امسال سالِ جهشِ تولید است. این شد شعار امسال؛ کسانی که دست‌اندرکار هستند جوری عمل کنند که تولید ان‌شاء‌الله جهش پیدا کند و یک تغییر محسوسی در زندگی مردم ان‌شاء‌الله به وجود بیاورد. البتّه این احتیاج به برنامه‌ریزی دارد؛ سازمان برنامه به نحوی، مجلس شورا و مرکز تحقیقاتش به نحوی، قوه‌ی قضائیّه به نحوی -قوه‌ی قضائیّه هم نقش دارد- مجموعه‌های دانش‌بنیان به نحوی. مجموعه‌های جوان و مبتکر بحمدالله در کشور زیادند و بنده در طول امسال -سال ۹۸- و سال قبل، با تعدادی از اینها نشست‌های بسیار خوب و مفیدی داشتم، آنها را از نزدیک دیدم، حرفهایشان را از نزدیک شنفتم؛ جوانهای علاقه‌مند به کار و پای کار و پُر‌امید و پُر‌نیرو و پُر‌انگیزه و پُر استعداد و ابتکار. اینها بحمدالله هستند؛ اینها باید همه در برنامه‌ریزی‌ها شرکت کنند و این کار با برنامه‌ریزی ان‌شاء‌الله پیش برود.

امیدواریم که سال بر همه‌ی شما مبارک باشد و عید سعید مبعث بر همه‌ی شما مبارک باشد و ان‌شاء‌الله مشمول توجّهات الهی قرار بگیرید و ملّت ایران به طور روز‌افزون به توجّهات و توسلات و معنویّاتِ خود بیفزاید.

والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته

متن برجامی ظریف به وزرای خارجه جهان

وزیر خارجه ایران اخیرا در نامه‌ای به همتایان خود نوشت که «تک تک اعضای جامعه بین‌المللی موظفند تا در برابر قانون گریزی، روش های قلدرمآبانه و بی اعتنایی آمریکا به حکومت قانون بایستند.»

به گزارش ۷لوح؛ دکتر محمد جواد ظریف در توئیتی متن کامل نامه خود به همتایان خارجی را منتشر کرد و در توییت خود نوشت: «نامه من به وزرای امور خارجه جهان پیرامون اقداماتی که باید در برابر خروج غیرقانونی آمریکا از برجام انجام شود. زورگویی اقتصادی رو به افزایشِ آمریکا، ضرورت اقدام نه تنها برای حفظ برجام بلکه برای حراست از چندجانبه گرایی و حاکمیت قانون را نشان می دهد.»

ترجمه فارسی این نامه به شرح زیر است.

به نام خداوند بخشنده مهربان

۲۳ می ۲۰۱۸

عالیجناب،

من این نامه را به منظور مطلع ساختن شما از آخرین تحولات مرتبط با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، و رویکرد همواره آشوبگر، غیرقانونی و تحریک‌کننده دولت آمریکا برای از بین بردن این دستاورد چشمگیر دیپلماتیک، برای شما می‌نویسم.

بعد از خروج یک‌جانبه و بی‌دلیل ایالات متحده از برجام در ۸ می ۲۰۱۸، وزیر خارجه آمریکا پمپئو، در یک سخنرانی اعلام سیاست‌ خارجی که در ۲۱ می ارائه شد، خودخواهانه از ایران و مابقی دنیا درخواست کرد که تسلیم اراده ایالات متحده در از بین بردن برجام، شوند.

وزیر خارجه پمپئو با تکرار اتهامات بی‌پایه و برشمردن تقاضاهای مضحک و تاریخ گذشته، تهدید کرد در صورتی که ایران تسلیم تمایلات دولت ایالات متحده نشود، هدفِ «قوی‌ترین تحریم‌های تاریخ» قرار خوهد گرفت و با «فشار مالی بی‌سابقه» روبرو خواهد شد. وزیر خارجه و دولت ایالات متحده با این کار نه تنها تعهدات خود بر اساس برجام را نقض نمود، عدم پایبندی خود به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که با اتفاق آرا به تصویب رسیده را آشکار ساخت، منشور ملل متحد را  زیرپا نهاد و ضدیت خود از حقوق بین‌الملل را نشان داد، بلکه تعهدات صریح دولت ایالات متحده آمریکا در بیانیه الجزایر ۱۹۸۱ را نیز با مداخله مستقیم در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران، نقض کرده است. وزیر خارجه آمریکا تلاش می‌کند از قانون‌شکنی و سرکشی دولت خود منفعت هم ببرد و به طور علنی دنیا را تهدید می‌کند که هر کشوری معامله با ایران را متوقف نکند، مجازات خواهد شد.

من مطمئن هستم دولت محترم شما کاملاً از دروغ بودن اتهامات علیه کشور من و غیرقانونی بودن درخواست‌های وزیر خارجه آمریکا آگاه است. بر خلاف ایالات متحده و متحدان کنونی و سابقش – مثل صدام حسین طی دهه ۱۹۸۰- جمهوری اسلامی ایران هرگز به کشور دیگری حمله نکرده و همیشه در خط مقدم کمک به همسایگان – بنا به درخواست آنها – برای مبارزه با تروریست‌های افراطی بوده است که از سوی آمریکا و متحدان منطقه‌ای این کشور تامین مالی و نظامی می‌شوند. وزیر خارجه آمریکا در تلاش برای تحریف تاریخ، و با توهین به هوش همه مردم – حتی نوجوانانی – که می‌توانند مقصران تراژدی یازده سپتامبر را به خاطر آورند، ایران را به حمایت از گروه‌هایی متهم می‌کند که از سوی اذناب ایالات متحده در منطقه رادیکالیزه، پرورش، تامین مالی و مسلح شده‌اند. این واقعیت که ایران با این گروه‌ها جنگید و متحدان آمریکا از آنها حمایت کردند، نه تنها مکرراً از سوی نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده تایید شده، بلکه حتی رئیس جمهور کنونی آمریکا نیز طی مبارزات انتخاباتی خود به آن اشاره کرده است – البته پیش از آن که عاملان مافیایی اربابان ترور  در ستاد انتخاباتی نفوذ کنند.

شما احتمالاً به خاطر دارید که ایران قربانی یک تجاوز هشت ساله بود. طی آن جنگ، ارتش متجاوز، پیچیده‌ترین سلاح‌ها را به ارزش ده‌ها میلیارد دلار از شرق و غرب دریافت کرد، در حالی که به شکل فعالی از خرید وسایل اولیه دفاعی توسط ایران جلوگیری می‌شد. جدای از این تجربه تلخ، امروزه مجموع تسلیحات ما، از جمله موشک‌های دفاعی و نیز کل هزینه دفاعی ما، تنها کسری از بودجه نظامی متحدان آمریکا در منطقه است؛ همان متحدانی که در خرید پیچیده‌ترین تسلیحات – از جمله موشک‌هایی با بُردی به مراتب بیشتر از ایران – به ارزش صدها میلیارد دلار با هم رقابت می‌کنند. و در حالی که رئیس جمهور ترامپ از توانایی‌های دفاعی ایران شکایت می‌کند، علناً اصرار می‌کند که متحدان آمریکا در منطقه باید حتی مقدار بیشتری «تجهیزات نظامی زیبا» خریداری کنند و به ایجاد «صدها هزار شغل برای آمریکایی‌ها (از این مسیر)» مباهات می‌کند.

اگر نگاهی به سابقه آمریکا در تجاوز، مداخله نظامی و عملیات مخفیانه تروریستی در کشورهای مختلف از جمله غرب آسیا بیندازیم، اتهاماتی که آقای پمپئو مطرح کرده است، مضحک‌تر نیز خواهد بود. واقعا مضحک است که یک مقام بلندمرتبه از کشوری که منطقه ما را به عجیب‌ترین شکل – حداقل از سال ۲۰۰۳ – دچار بی‌ثباتی کرده، اکنون ما را متهم به جنگ افروزی کند. ایران قربانی مستقیم حضور تجاوزکارانه آمریکا در منطقه است، از جمله زمانی که ناو آمریکایی وینسنس هواپیمای مسافربری ۶۵۵ هما را در ۳ جولای ۱۹۸۸ هدف قرار داد و همه ۲۹۰ سرنشین آن را کشت.

شکی نیست که بی‌ثباتی به وجود آمده در منطقه ما در اثر تجاوز آمریکا، منشاء اقدامات بسیاری از گروه‌های تروریستی است و قطعا دست آمریکا به خون قربانیان این گروه‌ها آلوده است. وزیر خارجه پمپئو باید این مساله را هم توضیح دهد که کدام کشور چندین بار تلاش کرد در سوریه نیروی شبه‌نظامی ایجاد کند تا با دولت سوریه بجنگد، و هم‌اکنون آمریکا از کدام گروه شبه‌نظامی در سوریه حمایت می‌کند، و ارتش کدام کشور خارجی در حال حاضر بخش بزرگی از خاک این کشور را برخلاف اراده مردم و دولت آن اشغال کرده است.

درخواست‌های غیرقابل قبول وزیر خارجه پمپئو از ایران و مابقی جهان، در نقطه‌ی مقابل حقوق بین‌الملل و عرف دولت‌های متمدن قرار دارد. تقاضاهای هسته‌ای او نه تنها برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض می‌کند، بلکه در واقع بنیادهای معاهده ان‌پی‌تی، اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، توافق پادمان و پروتکل الحاقی را نیز تضعیف می‌نماید و کلیت رژیم جهانی عدم اشاعه با دستاوردهای کنونی آن برای همه اعضای جامعه بین‌المللی را با خطر مواجه می‌سازد. و تهدیدهای وزیر خارجه آمریکا در قدرت‌نمایی در مقابل دیگر ملت‌ها، عملا جهان را گروگان دیکتاتوری سیاسی و اقتصادی دولت آشوبگر او خواهد کرد. اگر او و دولتش به چنین تاکتیک‌های قلدر مآبانه‌ای ادامه دهند، باید در انتظار چه دنیایی باشیم؟

خروج ایالات متحده از برجام نقطه اوج تلاش‌های طولانی مدت آمریکا در نقض و از بین بردن برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بود؛ قطعنامه‌ای که برجام را تایید کرده و «از همه دولت‌های عضو می‌خواهد … از اجرای آن حمایت کنند.» این خروج نامشروع و خسارت بار آمریکا از برجام، و به خصوص تاکتیک‌های قلدر مآبانه‌ای که آمریکا از آنها استفاده می‌کند تا مابقی دنیا را با خود همراه کند، به شدت اصل وفای به عهد را به سخره گرفته، حکومت قانون در سطح بین‌المللی را بی‌اعتبار کرده، اهداف و اصول منشور ملل متحد را زیرسؤال برده و نهادهای بین‌المللی را به چالش کشیده است.

برجام بحرانی غیر ضروری را که بیش از یک دهه به طول انجامیده بود، خاتمه بخشید. برجام نور امیدی، بویژه در منطقه پرآشوب غرب آسیا است که نشان داد دیپلماسی و گفتگو همچنان می‌تواند راه‌گشا باشد. بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که توافق برجام به آن ضمیمه و به موجب آن تایید شده، برجام فقط به امضا کنندگان آن تعلق ندارد، که یک طرف بتواند بر اساس سیاست داخلی و یا دعواهای سیاسی با دولت سابق، خودخواهانه آن را مخدوش نماید.

به مانند هر توافق دو و یا چندجانبه، برجام  مشمول قاعده ضرورت وفای به عهد و بر اساس تعهدات متقابل کلیه طرف‌ها است. گستره، مقررات و چارچوب زمانی این توافق، نتیجه مذاکرات دقیق، حساس و متوازن چندجانبه است که توسعه، تغییر و یا مذاکره مجدد درباره آنها ممکن نیست. همچنین بهره حاصل از این توافق برای مردم ایران نمی‌تواند مشروط به هیچ شرطی به غیر از اقدامات داوطلبانه مرتبط به موضوع هسته‌ای، که به‌طور مشخص منحصراً در برجام و ضمائم آن گنجانده شده‌اند، باشد.

سه کشور اتحادیه اروپا به همراه آمریکا، چین و روسیه، به عنوان یکی از طرفین این توافق به صورت منفرد و جمعی، خود را متعهد به اجرای تعهدات درج شده در برجام نموده‌اند. این تعهدات شامل برداشتن تحریم‌ها و رفع اقدامات محدود کننده‌ای است که در پیوست ۲ این سند آمده است. بخشی از مهم‌ترین بهره‌های اقتصادی ایران از برجام حاصل برداشتن تحریم‌های ایالات متحده آمریکا است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان طرف دیگر این معامله بطور کامل به تعهدات خود، همانطور که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تایید گردید، عمل کرده است. پایبندی کامل ما به تعهدات خود، علیرغم کارشکنی‌های مداوم و اجرای معیوب تعهدات آمریکا از ابتدای اجرای این توافق، بوده است. به همراه این نامه، نسخه‌ای از نامه مورخ ۱۰ می ۲۰۱۸ خود به دبیرکل سازمان ملل متحد (S/2018/453) را برایتان ارسال می‌کنم. من در نامه خود به دبیرکل نمونه‌های متعددی از نقض تعهدات ایالات متحده وفق برجام را از نخستین روز اجرای توافق، و خصوصا در دوره دولت ترامپ، بصورت مستند مورد اشاره قرار داده‌ام.

اگر قرار باشد برجام ادامه یابد، اعضای باقی مانده در برجام و سایر شرکای تجاری باید اطمینان دهند خسارت ایران (ناشی از خروج امریکا از برجام) بی قید و شرط از طریق اقدامات ملی، منطقه‌ای و جهانی جبران می‌شود. در راستای تعهد ایران به قانون و تعهد به حل‌وفصل مسالمت‌آمیز مناقشات بین‌المللی، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت با حسن‌نیت از سازوکارهای برجام برای یافتن راه‌ حل مناسب و تعیین امکان و چگونگی تضمینِ بهره‌برداری کامل مردم ایران از برجام از سوی طرف‌های باقی مانده در این توافق و سایر شرکای اقتصادی استفاده کند. چنانچه پس از بکار بستن راهکارهای موجود، حقوق و بهره مردم ما جبران نشود، این حق ایران است – که البته در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد نیز مورد شناسایی قرار گرفته است – تا اقدامات متناسب را در پاسخ به اقدامات غیرقانونی مستمر و متعدد آمریکا، بویژه خروج این کشور از توافق و اعمال مجدد تمامی تحریم‌های یکجانبه علیه ایران، انجام دهد.

همکار محترم،

آنچه امروز با خطر مواجه است، دفاع از چندجانبه گرایی و ترویج آن است. شبح یکجانبه‌گراییِ افراطی دوباره بر فراز دنیا می‌گردد، و ما همه باید به پا خیزیم و با آن مقابله کنیم. این اعتقاد قاطع ماست که همه و تک تک اعضای جامعه جهانی وظیفه دارند در مقابل بی‌قانونی، راهکار‌های قلدرمآبانه و ضدیت با حکومت قانون در روابط بین‌الملل بایستند؛ به ویژه با خودداری از تنفیذ و تأثیرپذیری از اقدامات غیرمسئولانه و نیز به پاساخگویی کشیدن دولت‌های قانون‌شکن برای پیامدهای اعمالشان.

من می‌خواهم تاکید کنم که نباید به ایالات متحده اجازه داد که از خروج غیرقانونی خود از برجام سود ببرد. آمریکا همچنین نمی‌تواند دیگر کشورها را تهدید کند یا وادار به نقض قطعنامه شورای امنیت نماید که صراحتاً «ضمن تأکید بر اینکه دولت‌های عضو بر اساس ماده ۲۵ منشور ملل متحده ملزم به پذیرش و اجرای تصمیمات شورای امنیت هستند»، «از همه اعضا، سازمان‌های منطقه‌ای و نهادهای بین‌المللی خواسته می‌شود که اقدامات مناسب برای حمایت از اجرای برجام را انجام دهند، از جمله انجام اقدامات متناسب با برنامه اجرایی در برجام و این قطعنامه، و اجتناب از اقداماتی که اجرای تعهدات بر اساس برجام را تضعیف می‌کند.» من اطمینان دارم که دولت محترم شما اقدامات متناسب و سازگار با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را انجام خواهد داد و تلاش‌ها برای جایگزینی حکومت قانون و  نظم جهانی چندجانبه با حکومت خودکامگی و ارعاب یکجانبه گرایانه را، خنثی و نقش برآب خواهد کرد.

عالیجناب، مراتب احترام مرا پذیرا باشید.

محمد جواد ظریف

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

مراجع عظام ‌مردم را برای حضور ‌پرشور ‌در راهپیمایی ‌روز قدس دعوت کردند

هم‌زمان با فرارسیدن آخرین جمعه ماه مبارک رمضان و در آستانه روز جهانی قدس مراجع عظام تقلید با صدور پیام‌هایی مردم شریف ایران را به شرکت و حضور پرشور در راهپیمایی این روز دعوت کردند.

به گزارش ۷لوح؛ در آستانه روز جهانی قدس،آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی، سبحانی، جوادی آملی و علوی گرگانی با صدور پیام‌هایی مردم روزه‌دار و شریف ایران را به شرکت پرشور و گسترده در راهپیمایی این روز دعوت کردند.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی راهپیمایی روز قدس را نشانه بیداری مسلمانان دانست و از مردم خواست در این حرکت تأثیرگذار اتحاد خود را به رخ جهانیان بکشند.

وی هدف دشمنان را محو هویت اسلامی بیت‌المقدس و جایگزینی هویت صهیونیستی به‌جای آن بیان کرد.

آیت‌الله مکارم شیرازی همچنین ادامه داد: توطئه دشمنان اسلام بیرون کردن صاحبان اصلی فلسطین از این خاک است که راهپیمایی روز قدس ابتکاری ارزشمند برای بی‌اثر کردن این توطئه‌ها خواهد بود.

مرجع تقلید شیعیان از مردم خواست با فرزندان کوچک و بزرگ خود در این حرکت تأثیرگذار حضور پیداکرده و با سردادن شعار «القدس لنا» انزجار خود را از غصب فلسطین به گوش جهانیان برسانند.

آیت‌الله نوری همدانی هم با اشاره به اقدام غیرقانونی در اعلام قدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی گفت: راهپیمایی امسال پرشورتر از سال‌های گذشته برگزار خواهد شد.

وی افزود: روز قدس به‌عنوان یادگار ماندگار حضرت امام خمینی(ره) است و همه آحاد جامعه از پیر و جوان، زن و مرد باید در این حرکت جهانی شرکت کنند.

آیت‌الله سبحانی نیز گفت: اسرائیل غده‌ای سرطانی است که در بیش از ۷۰ سال گذشته قبله اول مسلمانان را اشغال کرده است.

مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه فلسطین به‌عنوان قبله اول مسلمین جایگاه والایی نزد مسلمین دارد، افزود: امام راحل با نام‌گذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام قدس، طرحی بزرگ را برای نابودی این رژیم جعلی برنامه‌ریزی کردند.

آیت‌الله سبحانی گفت: اگر همه مسلمانان جهان در چنین روزی در راهپیمایی شرکت کنند، کمر این رژیم شکسته می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد: همه مسلمانان در راهپیمایی روز جهانی قدس با شور و شعور شرکت کنند.

آیت‌الله جوادی آملی هم در پیامی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ سال است صهیونیست‌ها به قبله اول مسلمین سلطه دارند و مردم این سرزمین را از دیار خود رانده‌اند، افزود: راهپیمایی روز قدس یکی از بهترین توصیه‌های امام خمینی(ره) است.

آیت‌الله جوادی آملی گفت: رضای خداوند در حمایت از مظلوم است و همگان برای حمایت از قبله اول مسلمین و نشاندن ظالم بر سر جای خودش در این راهپیمایی پرشور شرکت کنند.

آیت‌الله علوی گرگانی نیز در پیامی جمعه آخر ماه مبارک رمضان را یادآور ندای الهی امام خمینی(ره) در حمایت از مظلومین عالم به‌ویژه ملت فلسطین دانست و بیان داشت: سرزمین آن‌ها‌ در غصب صهیونیست غاصب قرار دارد. اشغال سرزمینی که جایگاه یکی از مقدس‌ترین مکان‌های عبادی مسلمین است. ملت همیشه درصحنه ایران همه‌ساله با حضور خود در راهپیمایی روز قدس حمایت خود را از مظلومین عالم مخصوصاً ملت فلسطین اعلام داشته است.

وی خواستار شد: امسال هم همانند گذشته لزوم هوشیاری و بیداری ملت اسلامی احساس می‌شود. چرا که آمریکا و اذناب آن‌ها با نقشه‌های شوم خود همانند انتقال سفارت آمریکا به قدس شریف و کشتار مردم مظلوم غزه و ایجاد اختلاف و تفرقه در جامعه اسلامی سعی در مبارزه با اسلام دارند، بنابراین اینجانب ملت ایران را به حضور در راهپیمایی روز قدس و همدردی با آلام ملت‌های مظلوم جهان به‌ویژه ملت فلسطین دعوت کرده و امیدوارم خداوند فرج حقیقی برای ملت‌های مظلوم حاصل کند.

مسیرهای راهپیمایی روز جهانی قدس در پایتخت

مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس ساعت ۱۰:۳۰ فردا با حضور پرشور و گسترده مردم در تهران و شهرهای مختلف کشور و جهان برگزار خواهد شد.

به گزارش ۷لوح؛ مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس همزمان با آخرین جمعه ماه مبارک رمضان ۱۴۳۹ هجری قمری فردا ( ۱۸ خرداد ۹۷) با حضور پرشور و گسترده مردم در تهران و شهرهای مختلف کشور و جهان برگزار خواهد شد.

مردم فردا با حضور در این مراسم با سردادن فریاد « مرگ بر اسرائیل» و « مرگ بر آمریکا» انزجار خود را نسبت به سیاست‌های خصمانه این دو رژیم استکباری نشان داده و یک بار دیگر حمایت خود را از مردم مظلوم فلسطین اعلام خواهند کرد.

گفتنی است این مراسم در تهران با حضور گسترده و پرشور مردم روزه‌دار و اقشار مختلف ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه فردا آغاز خواهد شد و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم سخنرانی خواهد کرد.

مسیرهای راهپیمایی

مسیرهای راهپیمایی روز قدس در تهران به شرح زیر است :

مسیر شماره ۱: مسجد امام حسین (علیه‌السلام)، میدان امام حسین، خیابان انقلاب، دانشگاه تهران

مسیر شماره ۲: مسجد جامع ابوذر، میدان ابوذر، خیابان ابوذر، خیابان شهید برادران حسنی(قلعه‌مرغی)، خیابان قزوین، خیابان کارگر، میدان انقلاب، دانشگاه تهران

مسیر شماره ۳: مسجد دارالسلام، میدان منیریه، خیابان ولی‌عصر (عجل‌الله تعالی فرجه‌ الشریف)، خیابان انقلاب، دانشگاه تهران

مسیر شماره ۴: مسجد امام زمان (عجل‌الله تعالی فرجه الشریف)، خیابان آزادی، تقاطع خیابان بهبودی، میدان انقلاب، دانشگاه تهران

مسیر شماره ۵: مسجد حضرت ابوالفضل (علیه‌السلام)، میدان توحید، خیابان توحید، خیابان آزادی، میدان انقلاب، دانشگاه تهران

مسیر شماره ۶: مسجد حضرت مهدی(عجل‌الله تعالی فرجه‌ الشریف)، خیابان ستارخان، میدان توحید، خیابان توحید، خیابان آزادی، میدان انقلاب، دانشگاه تهران

مسیر شماره ۷: مسجدالجواد(علیه‌السلام)، میدان هفتم‌تیر، خیابان کریم‌خان، میدان ولی‌عصر (عجل‌الله تعالی فرجه الشریف)، بلوار کشاورز، دانشگاه تهران

مسیر شماره ۸: مسجد امام جعفر صادق(علیه‌السلام)، فلکه اول صادقیه، خیابان ستارخان، خیابان توحید، خیابان آزادی، میدان انقلاب، دانشگاه تهران

مسیر شماره ۹: مسجد حضرت امیر(علیه‌السلام)، خیابان کارگر شمالی، میدان انقلاب، دانشگاه تهران

مسیر شماره ۱۰: مسجد جامع رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم)، تهرانسر، بلوار شاهد، بلوار تهرانسر، میدان کمال الملک، بزرگراه شهید لشگری، خیابان آزادی، خیابان انقلاب، دانشگاه تهران

منبع: خبرنگاران جوان

روزنامه های ورزشی پانزدهم اردیبهشت ماه؛

مسلمان با جام عکس نگرفت/ اولین قهرمانی دوران شفر/ هرج و مرج جشن استقلال را خراب کرد!

تصاویر نیم صفحه روزنامه‌های ورزشی پانزدهم اردیبهشت ماه به مسائل مختلف ورزش اختصاص دارد.

به گزارش ۷لوح ؛ تصاویر نیم صفحه روزنامه‌های ورزشی پانزدهم اردیبهشت ماه به مسائل مختلف ورزش اختصاص دارد.

روزنامه های ورزشی پانزدهم اردیبهشت ماه

روزنامه های ورزشی پانزدهم اردیبهشت ماه

روزنامه های ورزشی پانزدهم اردیبهشت ماه

روزنامه های ورزشی پانزدهم اردیبهشت ماه

خرّمشفر!/ مسلمان با جام عکس نگرفت/ اولین قهرمانی دوران شفر/ هرج و مرج جشن استقلال را خراب کرد!

خرّمشفر!/ مسلمان با جام عکس نگرفت/ اولین قهرمانی دوران شفر/ هرج و مرج جشن استقلال را خراب کرد!

خرّمشفر!/ مسلمان با جام عکس نگرفت/ اولین قهرمانی دوران شفر/ هرج و مرج جشن استقلال را خراب کرد!

خرّمشفر!/ مسلمان با جام عکس نگرفت/ اولین قهرمانی دوران شفر/ هرج و مرج جشن استقلال را خراب کرد!

منبع:خبرنگاران جوان

صفحه نخست روزنامه‌های 15 اردیبهشت؛

از جواب ظریف به مذاکره مجدد برجام تا باج اروپا از جیب ایران

تصاویر صفحه نخست روزنامه‌های سیاسی کشور که صبح امروز (شنبه،۱۵ اردیبهشت) در پیشخوان مطبوعات عرضه می‌شود.

به گزارش ۷لوح؛ تصاویر صفحه نخست روزنامه‌های سیاسی کشور که صبح امروز (شنبه،۱۵ اردیبهشت) در پیشخوان مطبوعات عرضه می‌شود، به شرح زیر است:

مطبوعات

 

مطبوعات

 

مطبوعات

 

مطبوعات

 

مطبوعات

 

مطبوعات

 

مطبوعات

 

از جواب ظریف به مذاکره مجدد برجام تا باج اروپا از جیب ایران

 

از جواب ظریف به مذاکره مجدد برجام تا باج اروپا از جیب ایران

 

از جواب ظریف به مذاکره مجدد برجام تا باج اروپا از جیب ایران

 

از جواب ظریف به مذاکره مجدد برجام تا باج اروپا از جیب ایران

 

از جواب ظریف به مذاکره مجدد برجام تا باج اروپا از جیب ایران

 

از جواب ظریف به مذاکره مجدد برجام تا باج اروپا از جیب ایران

منبع: خبرنگاران جوان

مدیر مرکز صدور آرم‌ طرح ترافیک شهرداری تهران؛

متن پیامک ارشادی به شهروندان فاقد مجوز / آرم‌های طرح ترافیک ۹۶ باطل شد

مدیر مرکز صدور آرم‌ طرح ترافیک شهرداری تهران با تأکید بر این موضوع که مجوزهای سال ۹۶ دیگر اعتبار ندارد، گفت: مجوزهای سال ۹۷ از امروز معتبر است و افرادی که این مجوز را ندارند برای آنها پیامک ارشادی فرستاده می‌شود.

به گزارش ۷لوح ؛ مصطفی قنبرنژاد در گفت‌وگو فارس، با بیان اینکه در طرح ترافیک سال ۹۷ هیچ فردی را رد یا تأیید نمی‌کنیم، گفت: سایت ثبت‌نام طرح ترافیک محدودیت زمانی ندارد و افراد می‌توانند در هر زمانی که می‌خواهند ثبت‌نام کنند واین سایت تا پایان سال باز است.

وی با بیان اینکه هر کسی که ثبت‌نام می‌کند باید برای خود حساب کاربری ایجاد و آن را شارژ کند، گفت: البته شرط ورود این است که افراد قبل از اینکه وارد محدوده شود حتماً به سایت مراجعه و حضورش را اعلام کند چرا که سقف ورود افراد عادی به محدوده طرح ترافیک ۴۰ هزار نفر در روز است.

مدیر مرکز صدور آرم‌ طرح ترافیک شهرداری تهران در خصوص سهمیه‌بگیران، گفت: آنها نیز به مرور اطلاعات خود را وارد می‌کنند.

قنبرنژاد با تأکید بر این موضوع که مجوزهای سال ۹۶ دیگر اعتبار ندارد، گفت: مجوزهای سال ۹۷ از امروز معتبر است و افرادی که این مجوز را ندارند برای آنها پیامک ارشادی فرستاده می‌شود مبنی بر اینکه مالک خودرو به شماره …. شما وارد محدوده طرح ترافیک شده‌اید و مجوز ورود ندارید لطفاً به سایت مراجعه کرده و نسبت به ثبت‌نام و شارژ حساب کاربری خود اقدام کنید در غیر این صورت علاوه بر جریمه ورود جریمه عوارض هم از شما کسر می‌شود.

به گفته وی، تمامی دوربین‌های ورود و خروج محدوده طرح ترافیک فعال است و در حال ثبت‌ پلاک خودروهاست.

اجرای مرحله به مرحله فیلتر تلگرام

پس از اعلام حکم فیلتر تلگرام، این پیام‌رسان روی موبایل و برخی شرکت‌های اینترنت ثابت از جمله مخابرات مسدود شد اما تا دیشب روی برخی اینترنت‌های خانگی همچنان باز بود که از امروز در شبکه چند شرکت بزرگ اینترنتی نیز از دسترس خارج شد.

به گزارش ۷لوح ؛ حکم قاضی برای فیلتر کردن شبکه اطلاع‌رسانی تلگرام دهم اردیبهشت ماه اعلام و از همان روز لازم‌الاجرا شد.

پس از این اعلام، از ساعات اولیه روز یازدهم اردیبهشت ماه دسترسی به تلگرام در سه اپراتور تلفن همراه مسدود شد.

سپس دسترسی به تلگرام روی برخی شرکت‌های اینترنت ثابت از جمله  شرکت مخابرات ایران مسدود شد اما روی برخی شرکت‌های اینترنت ثابت تا دیشب (سیزدهم اردیبهشت ماه) همچنان باز بود.

بنابر اعلام کاربران شرکت های اینترنت ثابت، از امروز دسترسی به تلگرام روی شرکت های ثابت بیشتری مسدود شده است که چند شرکت بزرگ اینترنتی جز آنها هستند. هنوز مشخص نیست که در این مرحله دسترسی به تلگرام روی تمامی شرکت‌های اینترنت ثابت مسدود شده یا هنوز شرکت‌هایی باقی مانده‌اند که مشمول نشده‌اند.

یازدهم اردیبهشت ماه در پیگیری فارس از یک مقام آگاه نزدیک به کمیته فیلترینگ درباره اینکه چرا علی‌رغم ابلاغ حکم دادستانی، تلگرام روی موبایل فیلتر شده اما هنوز روی شبکه‌ اینترنت ثابت اجرا نشده، گفته بود: طبق برنامه زمانبندی‌شده اجرای کار فنی فیلترینگ تلگرام به صورت مرحله‌به‌مرحله انجام می‌شود و هم‌اکنون نیز در حال انجام است.

علی دایی؛

ایران در سخت‌ترین گروه جام جهانی قرار دارد

اسطوره فوتبال ایران پس از مراسم قرعه کشی مرحله گروهی جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ امارات در مورد این قرعه‌کشی صحبت کرد.

به گزارش ۷لوح ؛ علی دایی، کاپیتان سابق تیم ملی ایران و آقای گل فوتبال جهان پس از مراسم قرعه کشی مرحله گروهی جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ امارات در مصاحبه با سایت الکوره گفت: ما فرصتی خوب در این مسابقات داریم. اهمیتی ندارد رقیب ما چه تیم هایی شدند. ما در این دوره توانایی داریم تا به مرحله بعد جام ملت ها صعود کنیم.

وی افزود: مسابقات جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ پس از ۹ ماه دیگر آغاز می شود. به نظرم مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ که کمتر از ۲ ماه دیگر برگزار می شود، بهترین فرصت برای آماده شدن برای رقابت های جام ملت های آسیا است.

سرمربی سابق تیم ملی ایران درباره شانس صعود ایران از مرحله گروهی جام جهانی، گفت: ما در سخت ترین گروه جام جهانی قرار گرفتیم اما در فوتبال همه چیز اتفاق می افتد. تیم خیلی خوب کار می کند و امیدوارم نتایج خوبی را در جام جهانی بگیرد.

مهاجم اسبق تیم ملی کشورمان درباره مسابقات جام ملت های آسیا ۱۹۹۶ که سوم شدند، این طور گفت: در آن تورنمنت ما خوش شانس نبودیم. ما باید در آن سال قهرمان می شدیم چون توانایی برد هر تیمی در آن مسابقات را داشتیم. آرزوی ما قهرمانی و درخشش دوباره تیم ملی ایران در این دوره از رقابت ها است.

تیم ملی ایران در مرحله گروهی جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ امارات با تیم های عراق، یمن و ویتنام همگروه شد.

قرعه‌کشی جام ملت‌های آسیا 2019

قرعه آسان ایران با دستان دایی؛ گروه سخت ژاپن و عربستان!+ عکس / هم گروهی ایران با عراق، یمن و ویتنام

مراسم قرعه‌کشی مرحله گروهی هفدهمین دوره رقابت‌های جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹ امشب در دبی امارات برگزار شد و تیم ملی فوتبال ایران با تیم‌های عراق، یمن و ویتنام هم‌گروه شد.

به گزارش ۷لوح ؛مراسم قرعه کشی مرحله گروهی هفدهمین  دوره رقابت‌های جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹ امارات از ساعت ۲۰ به وقت ایران در دبی امارات آغاز شد.

برای اولین بار در این رقابت‌ها ۲۴ تیم حاضر هستند و در ۶ گروه ۴ تیمی به رقابت با هم خواهند پرداخت.

تیم ملی فوتبال ایران به همراه امارات، استرالیا، کره جنوبی، عربستان و ژاپن در سید یک این مسابقات حضور دارد.

سید ۲: چین، سوریه، ازبکستان، عراق، قطر و تایلند

سید ۳: قرقیزستان، لبنان، فلسطین، عمان، هند و ویتنام

سید ۴: کره شمالی، فیلیپین، بحرین، اردن، یمن و ترکمنستان

*علی دایی اسطوره فوتبال کشورمان جزو میهمانان ویژه خواهد بودف همچنین سرور جباروف هافبک ازبکستانی استقلال ایران که پیش از این مرد سال آسیا شده است دیگر میهمان این مراسم خواهد بود.

*جوایز حضور در این رقابت‌ها برای هر تیم ۲۰۰ هزار دلار خواهد بود.

*تیم قهرمان ۵ میلیون دلار پاداش خواهد گرفت، نایب قهرمان ۳ میلیون دلار و تیم‌های حاضر در رده‌بندی ۱٫۵ میلیون دلار جایزه دریافت خواهند کرد.

*قرار بود کارلوس کی‌روش در این رقابت‌ها حضور داشته باشد که نتوانست به این مراسم برسد، مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال در این مراسم حضور دارد.

*جام قبلی جام ملت‌های آسیا بایگانی شد.

*حین آغاز مراسم از جام جدید قهرمانی رقابت‌های جام ملت‌های آسیا رونمایی شد.

*همچنین از دو عروسک ونماد این مسابقات به نام منصور و جاره رونمایی شد.

*علی دایی تیم‌های سید یک را انتخاب خواهد کرد و سان جی های هم تیم‌های حاضر در سید دو را انتخاب می‌کند.

*قرعه کشی به شرح زیر است: 

گروه A:امارات، تایلند، هند، بحرین

گروه B:استرالیا، سوریه، فلسطین، اردن

گروه C:کره جنوبی، چین، قرقیزستان، فیلیپین

گروه D:ایران، عراق، ویتنام، یمن

گروه E:عربستان، قطر،لبنان، کره شمالی

گروه F:ژاپن، ازبکستان، عمان، ترکمنستان

با قرعه کشی صورت گرفته تیم ملی ایران در گروه تقریبا آسانی قرار گرفت و بر این اساس تیم‌های عربستان با حضور در گروه E (قطر، لبنان و کره شمالی) و ژاپن با حضور در گروه F (ازبکستان، عمان و ترکمنستان)در گروهی سخت قرار گرفتند.

۴ سال پیش استرالیا موفق شد عنوان قهرمانی این مسابقات را بدست آورد.

این پیکارها از  ۱۵ دی ماه سال ۱۳۹۷ آغاز می‌شود و بازی افتتاحیه میان امارات میزبان با بحرین پیگیری می‌شود.