رفتن به بالا

فرهنگی ورزشی هفت لوح " 7لوح "


  • شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • السبت ۱۰ ذو القعدة ۱۴۴۵
  • 2024 Saturday 18 May
-١٨(°C)
وزش باد (mph)
فشار (in)
اشعه فرابنفش -
رطوبت (in)
  • دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۴
  • کد خبر : 21676
  • سیاست
  • چاپ خبر : ظریف: از سرگیری بسیار پیشرفته‌تر برنامه هسته‌ای ایران مهم‌ترین گزینه در صورت خروج آمریکا از برجام
ظریف

وزیر خارجه ایران اعلام کرد یکی از گزینه‌های اصلی پیش‌روی ایران در صورت خروج آمریکا از برجام از سرگیری بسیار پیشرفته‌تر برنامه هسته‌ای است. به گزارش ۷لوح؛ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با پایگاه خبری المانیتور در نیویورک تاکید کرد ایران می‌تواند در صورت خروج آمریکا از برجام، برنامه هسته‌ای خود را بسیار پیشرفته‌تر از […]

وزیر خارجه ایران اعلام کرد یکی از گزینه‌های اصلی پیش‌روی ایران در صورت خروج آمریکا از برجام از سرگیری بسیار پیشرفته‌تر برنامه هسته‌ای است.

به گزارش ۷لوح؛ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با پایگاه خبری المانیتور در نیویورک تاکید کرد ایران می‌تواند در صورت خروج آمریکا از برجام، برنامه هسته‌ای خود را بسیار پیشرفته‌تر از قبل دنبال کند.

ظریف افزود: دولت آمریکا هرگز به تعهداتش در برجام عمل نکرده و خروج آمریکا از برجام هم تأثیر چندانی بر اقتصاد ایران نخواهد داشت. دولت ترامپ در ۱۵ ماه گذشته  تمام تلاشش را کرده است که ایران از منافع اقتصادی برجام بهره‌مند نشود.

وزیر خارجه کشورمان خاطر نشان کرد: ما در زمینه تحقیق و توسعه هماهنگ با برجام به پیشرفت‌هایی دست پیدا کرده‌ایم که می‌توانیم برنامه هسته‌ای خود را به نحوی بسیار پیشرفته‌تر از قبل و البته همچنان برای مقاصد صلح‌آمیز، از سر بگیریم. بنابراین، اگر دولت ترامپ در موعد بعدی تایید برجام، معافیت‌های تحریمی ایران را تمدید نکند، این یکی از گزینه‌های پیش روی ایران و احتمالا جدی‌ترین آن‌هاست.»

خروج آمریکا از برجام تاثیر چندانی بر اقتصاد ایران ندارد
به نوشته المانیتور، ظریف در این مصاحبه نگفت که در صورت خروج آمریکا از برجام، آیا ایران نیز در مقابل از این توافق خارج خواهد شد یا خیر، اما تاکید کرد که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای تغییر محسوسی نسبت به گذشته ایجاد نمی‌کند چراکه سیاستی که دولت ترامپ طی ۱۵ ماه گذشته دنبال کرده، مانع از تحقق منافع اقتصادی ایران از برجام شده و بنابراین، خروج آمریکا از برجام تاثیر چندانی بر اقتصاد ایران نخواهد داشت و هر تصمیمی که ایران اتخاذ کند نیز کاملا در چارچوب برجام “قابل توجیه” است.

وی در این مصاحبه تصریح کرد: صِرف حضور آمریکا در برجام کافی نیست بلکه آمریکا باید با حسن نیت تمام در این توافق مشارکت فعال داشته باشد.

وزیر خارجه کشورمان همچنین در مصاحبه با المانیتور، تلاش‌های آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، برای فشار آوردن بر ایران بر سر برنامه موشکی و سیاست‌های منطقه‌ای‌اش به منظور باقی نگه داشتن آمریکا در برجام را نادرست خواند و گفت: اگر اروپا به فکر منافع خود است باید ترامپ را متقاعد کند که به تعهدات خود در قبال برجام عمل کند.

هر زمان که دیگر لازم نباشد از سوریه خارج می‌شویم
ظریف در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به خبرنگار المانیتور در نیویورک که از او پرسید نیروهای ایرانی تا کی در سوریه باقی خواهند ماند، گفت: ما مستشاران نظامی خود را به سوریه فرستادیم تا از سقوط دمشق به دستان تروریست‌ها جلوگیری کنیم. این دقیقا همان کاری است که در بغداد و اربیل انجام دادیم. ما در سوریه هستیم تا آنچه برای جامعه بین‌الملل مهم است را انجام دهیم یعنی از پیروز شدن افراط‌گرایان جلوگیری کنیم و هر زمان که دیگر لازم نباشد به خانه بر می‌گردیم. ما جاه‌طلبی ارضی در مورد دیگر کشورها نداریم.

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: اینکه ایران در هیچ کجایی از سوریه که مستشارانش در آنجا حضور دارند، پرچم خود را برافراشته نکرده است نشان می‌دهد که ما جاه‌طلبی ارضی [نسبت به این کشور] نداریم.

عربستان از توهمات خود دست بردارد
ظریف در این مصاحبه در پاسخ به پرسش خبرنگار المانیتور درباره اینکه از نظر او چه چیزی می‌تواند روابط تیره ایران و عربستان را ترمیم کند، گفت: تنها راه، گفتگو است اما مهم‌تر از آن این است که عربستان سعودی از این توهم دست بردارد که برای پیشبرد اهدافش در منطقه به درگیری با ایران نیاز دارد. فکر می‌کنم آن‌ها نه نیازی به درگیری با ایران دارند و نه از عهده چنین درگیری‌ای بر می‌آیند.

وی ادامه داد: عربستان سعودی در یمن در این توهم به سر می‌برد که می‌تواند با قوای نظامی پیروز شود، اما آنها هنوز نتوانسته‌اند مردم یمن را به زانو درآورند و فکر هم نمی‌کنم هرگز بتوانند چنین کاری انجام دهند.

اخبار مرتبط

نظرات