رفتن به بالا

فرهنگی ورزشی هفت لوح " 7لوح "


  • شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • السبت ۱۰ ذو القعدة ۱۴۴۵
  • 2024 Saturday 18 May
-١٨(°C)
وزش باد (mph)
فشار (in)
اشعه فرابنفش -
رطوبت (in)
  • چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۶
  • کد خبر : 17540
  • اقتصاد
  • چاپ خبر : عواقب خطرناک نظریه “۲ بچه کافی است”
جمعیت
معاون مرکز آمار هشدار داد

عواقب خطرناک نظریه “۲ بچه کافی است”

معاون طرح‌های آماری مرکز آمار درباره گزینه‌های پیش بینی شده درباره جمعیت کشور تا سال ۱۴۳۰ گفت: یک سناریو نشان می‌دهد اگر نرخ باروری کشور روی عدد ۸ . ۱ باقی بماند، نرخ رشد جمعیت صفر و حتی بعد از آن منفی خواهد شد. به گزارش ۷لوح به نقل از تسنیم، علیرضا زاهدیان درباره مفهوم […]

معاون طرح‌های آماری مرکز آمار درباره گزینه‌های پیش بینی شده درباره جمعیت کشور تا سال ۱۴۳۰ گفت: یک سناریو نشان می‌دهد اگر نرخ باروری کشور روی عدد ۸ . ۱ باقی بماند، نرخ رشد جمعیت صفر و حتی بعد از آن منفی خواهد شد.

به گزارش ۷لوح به نقل از تسنیم، علیرضا زاهدیان درباره مفهوم نرخ باروری ۱٫۸ توضیح داد : این نرخ به این معنی است که هر مادری در طول عمر باروری بتواند دو بچه به دنیا بیاورد که با توجه به مانگین موالید در بین مادران ایرانی، متوسط آن ۱٫۸ است.
معاون طرح‌های آماری مرکز آمار وضعیت موجود در حوزه موالید را خطرناک توصیف کرد و گفت : پدر و مادرها وقتی از دنیا می روند دو نفر هستند اما به ازای آنها، ۱٫۸ بچه باقی بماند( ۱۸۰ بچه به ازای ۲۰۰ نفر پدر و مادر) که در بلند مدت رشد جمعیت منفی خواهد شد.
وی درباره علاقه جوانان و زوج های جوان برای فرزندآوری گفت: بر اساس نظرسنجی که در میان زوج های جوان صورت گرفته، ۱۴ درصد از پاسخ دهندگان اعتقاد داشتند یک فرزند کافی است و حدود یک درصد نیز برنامه ای برای فرزند آوری نداشتند. در مجموع نیز ۷۵ درصد نیز اعلام کردند دو یا کمتر از یک فرزند می خواهند. البته در عمل آنچه اتفاق می افتد، کمتر از این است یعنی برنامه ریزی جوانان برای ۲٫۳ بچه است اما فقط ۱٫۸ محقق می شود.
زاهدیان اضافه کرد: سالیانه حدود ۶۵۰ هزار مورد ازدواج صورت می گیرد اما فرزندهایی که به دنیا می آیند کمتر هستند. بر همین اساس نمی توان نتیجه گرفت تعداد زوج های بدون فرزند چقدر است زیرا ممکن است سال بعد، فرزندی داشته باشند و باید در طول عمر باروری مادران اندازه گیری کنیم و ببینیم کسی که دارد به سن ۵۰ سالگی نزدیک می شود، فرزند دارد یا خیر.
وی خاطرنشان کرد: در طول سال های ۶۰ تا ۶۵ به طور متوسط سالانه دو میلیون و ۲۰۰هزار فرزند به دنیا می آمد که تا سال ۸۰ به یک میلیون فرزند رسید که از نصف کمتر شد.مجددا در دهه ۸۰ جمعیت رو به افزایش رفت و در سال ۱۳۹۴ به یک میلیون و ۵۷۰ هزار تولد در سال رسیدیم و در سال ۱۳۹۵ با کمی کاهش به یک میلیون و ۵۳۰ هزار تولد رسیدیم.
معاون طرح‌های آماری مرکز آمار درباره میزان رشد جمعیت نیز بیان داشت: رشد جمعیت در سال ۱۳۶۵ حدود ۳٫۹ بود و تا سال ۱۳۹۵ به ۱٫۲۴ رسید و بر اساس پیش بینی ها تا سال ۱۴۲۵ زیر ۰٫۶ نرخ رشد جمعیت خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظرات