رفتن به بالا

فرهنگی ورزشی هفت لوح " 7لوح "


  • پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • الخميس ۲۳ شوال ۱۴۴۵
  • 2024 Thursday 2 May
-١٨(°C)
وزش باد (mph)
فشار (in)
اشعه فرابنفش -
رطوبت (in)
اجرای برجام
عقب‌نشینی فرانسه در برابر فشارهای ترامپ

پاریس از احتمال الحاق بندهای موشکی به برجام خبر داد

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت که با «رایزنی‌های آتی» می‌توان توافق هسته‌ای با ایران را به قصد گنجاندن مفادی درباره وضعیت این توافق پس از سال ۲۰۲۵ و برنامه موشکی ایران تکمیل کرد. به گزارش ۷لوح به نقل از تسنیم، دولت فرانسه روز چهارشنبه گفت که با «رایزنی‌های آتی» می‌توان توافق هسته‌ای با ایران (برجام) […]

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت که با «رایزنی‌های آتی» می‌توان توافق هسته‌ای با ایران را به قصد گنجاندن مفادی درباره وضعیت این توافق پس از سال ۲۰۲۵ و برنامه موشکی ایران تکمیل کرد.

به گزارش ۷لوح به نقل از تسنیم، دولت فرانسه روز چهارشنبه گفت که با «رایزنی‌های آتی» می‌توان توافق هسته‌ای با ایران (برجام) را به قصد گنجاندن مفادی درباره وضعیت این توافق پس از سال ۲۰۲۵ (سال انقضای بخش عمده مفاد برجام) و برنامه موشکی ایران تکمیل کرد.

ایران و گروه ۱+۵ سال ۲۰۱۵ در شهر وین، پایتخت اتریش بر سر رفع برخی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران در ازای ایجاد برخی محدودیت‌ها در برنامه هسته‌ای این کشور به توافق دست پیدا کردند.

این توافق ایران را ملزم می‌کند برای دست‌کم یک دهه سانتریفیوژهای خود را کاهش داده و از میزان ذخایر اورانیوم کم‌غنای خود بکاهد. ایران به علاوه برخی محدودیت‌ها علیه برنامه موشکی خود را برای ۸ سال پذیرفته است.

رژیم صهیونیستی و منتقدان برجام در آمریکا، انقضای «زودهنگام» محدودیت‌های موجود در این توافق هسته‌ای برای ایران را از جمله نقائص آن خوانده و خواستار مذاکره مجدد درباره دائمی کردن این محدودیت‌ها شده‌اند.

«آینس رومائت-اسپاین»، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در کنفرانس خبری روزانه گفت: «رئیس‌جمهور [امانوئل ماکرون] روز ۲۹ آگوست خاطرنشان کرد که می‌توان توافق وین را با همکاری درباره [وضعیت آن] بعد از سال ۲۰۲۵ و همکاری‌های ضروری درباره استفاده از موشک‌های بالستیک تکمیل کرد.»

وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: «این همکاری می‌تواند موضوعات رایزنی‌های آتی ما با شریکانمان باشد.»

آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در ماه‌های گذشته مدعی شده‌اند که آزمایش‌های موشکی ایران با قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در تأیید برجام، «مغایرت دارند.»

علی‌رغم این ادعاها، این قطعنامه ممنوعیتی برای آزمایش‌های موشکی ایران قائل نشده است. قطعنامه ۲۲۳۱، ایران را از کار بر روی «موشک‌هایی که برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای ساخته شده‌اند» منع می‌کند، این در حالی است که موشک‌های ایران برای این هدف ساخته نشده‌اند.

دیپلمات‌های غربی در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز می‌گویند اظهارات «ماکرون» در شرایطی مطرح شده که تهدیدهای «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به خروج از برجام، نگرانی‌هایی را در پاریس ایجاد کرده است.

اخبار مرتبط

نظرات